A HOFESZ személyében új kezelője van a Gaja patak bodajki szakaszának, mely a gondos Pisztrángos Vizek és Pisztrángok Megmentésére Alapítvány után vette át a staféta botot.


A papírmunka elvégzése után még a nagy meleg előtt sikerült több, mint 60kg sebespisztrángot elhozniuk a halőri csoport tagjainak. A kora hajnali kelés és 4 óra utazás után érkeztek Lillafüredre, ahol Hoitsy György már felkészített több, mint 200 fiatal egyedet a hosszú utazásra. A meglepően forró júniusi meleg ellenére a halak egészségesen és jó kondícióban érkeztek meg új otthonukba. A halőri szolgálat munkatársai mellett a telepítésben részt vettek a VADEX vadőri munkatársai és számos önkéntes horgász a megyéből.


A halakat ötösével kellett vödrökben széthordai a telepítőknek, s a nehéz terepviszonyok ellenére sikerült közel egyenletesen elosztani a majd 4km-es szakaszon. A víz kissé még fedett volt az előző heti esőzések miatt, de alkalmas volt a friss lakók fogadására.


Napi és féléves jegyeket a HOFESZ partnereinél vagy a Gaja Völgy Tájcentrum büféjében tudjátok megvásárolni. A napijegy 2000 Ft, míg a féléves jegy 8000 Ft.


Szeretnénk ha a fogásaitokról és a tapasztalatokról az alábbi FACEBOOK oldalon beszámolnátok, így segítve egymást, hogy tartalmas órákat töltsetek el a festői Gaja völgyben.